Heb jij al eens je Human Design chart berekent? En was jouw eerste reactie ook dat er niets van te maken valt? Je bent niet de enige! Ook ik dacht in eerste instantie dat Human Design echt onzin was. Hoe kon ik een Manifestor zijn als ik niets kan manifesteren (een overtuiging waar ik ook op teruggekomen ben)? Nee, het kon echt niet kloppen! Dacht ik… Maar het klopt wel. Dus als jij ook nog denkt dat het onzin is, dan neem ik je graag mee waarom dat misschien toch wel meevalt en waarom dat je je nu (nog) niet herkent in je chart of waarom het niet voor jou werkt.

Is Human Design onzin?

Het eerste antwoord op die vraag moet toch echt zijn dat Human Design geen onzin is. Human Design is namelijk gebaseerd op wetenschappelijke wijsheden, zoals het Westerse quantum fysica en Astrologie. Wetenschappen die al jaren lang bevestigt zijn in hun theorieën en waar nog steeds onderzoek in gedaan wordt.

En hoewel het wel een systeem is dat ‘gedownload’ of ‘gechanneld’ is door ontdekker Ra Uru Hu, ligt de basis informatie dus wel in bewezen theorieën en wetenschappelijke onderzoeken.

Daarbij ben ik er met mijn eigen onderzoeken ook al achtergekomen dat iedereen wel iets herkent uit zijn/haar eigen chart. Belangrijk hierbij is wel dat de vertaalslag goed gemaakt wordt.

Alleen al mijn eigen energietype Manifestor kan op verschillende manieren uitgelegd worden. Heel leuk, maar met de verkeerde vertaling, kan ik mezelf er dus niet in herkennen. Net zoals ik mezelf niet herkende in de term toen ik die voor het eerst zag. Maar toen ik met een andere Manifestor samen naar mijn chart keek en zij mij uitlegde hoe het echt werkt en we voorbeelden uit mijn leven erbij haalde, toen klopte het opeens wel.

Dit is wat ik bij veel mensen terug zie wanneer ze beginnen met Human Design en er niet uit komen. Het hele systeem draait uiteindelijk over energie. Die energie moet op de juiste manier uitgelegd worden om het helder te maken.

Maar denk jij nog steeds dat Human Design onzin is?

Laten we dan eens kijken waar dat door komt:

Waarom herken ik me niet in mijn chart?

De opmerking die ik het vaakste hoor ik dat iemand zich niet herkent in de informatie uit een chart.

Dat kan door een paar dingen komen:

Je geboortetijd klopt niet.

Aangezien Human Design uitgaat van de planeten op het moment dat je geboren werd, moet de tijd wel kloppen. Soms maakt een paar minuten geen verschil, maar ergens is het punt dat er onderdelen in een chart veranderen. Zit jij precies op dat punt, dan kan de informatie niet kloppen. Vraag dus altijd je geboortetijd na bij je ouders of via je geboorteakte bij de gemeente.

Je bent anders opgevoed/opgegroeid.

De meeste voorkomende reden dat je je niet herkent in je Human Design chart is omdat je opgegroeid bent met invloeden van buiten (je ouders, familie, school en vrienden) die je het idee gaven dat jij anders moet zijn. Daardoor heb je niet leren leven vanuit je eigen energie en dus andere patronen eigen gemaakt dan wat eigenlijk van nature bij jou hoort. Dit wordt ook wel conditionering of nature vs nurture (natuur vs opvoeding) genoemd.

Zelf ben ik bijvoorbeeld opgevoed in een gezin van (Manifesting) Generators en ben ik echt de vreemde eend in de bijt door ondernemer te zijn. En dan ben ik ook nog eens een Manifestor, wat maar 8% van de bevolking is. Niet zo gek dus dat ik heb geleerd te leven als een Generator en volle werkweken maak, terwijl het eigenlijk niet bij mijn energie past.

Toch zal je merken dat wanneer je meer bekend wordt met je chart, dat het logischer wordt.

Maar om de energie helemaal eigen te maken, heb je ook de volgende stap nodig.

Wil jij graag leren hoe je je Human Design profiel echt begrijpt en gaat leven?
Download dan mijn Human Design Stappenplan en leer in 5 stappen je profiel beter te begrijpen!

“Het werkt niet voor mij” – Dit heb je nodig!

Nee, Human Design is inderdaad onzin als je denkt dat het zomaar voor je werkt. Net als alle andere dingen heeft het ook werk nodig! Hoewel het hier om je eigen energie gaat, zijn er aspecten die deze energie tegen houden.

Om jouw energie echt te laten stromen, moet je eerst kijken naar de aspecten die er voor zorgen dat je energie niet stroomt.

Zo kan je als Generator niet volledig jouw energie ontvangen wanneer je dag in dag uit werkt voor een baan waar jouw Sacraal centrum niet van aangaat. Of kan jouw visie als Projector niet helder worden wanneer je ideeën blijft initiëren.

De vraag die je jezelf dan mag stellen is:

Wat zit er nu in de weg waardoor ik mijn eigen energie niet omarm?

Waarom doe ik X terwijl mijn Human Design chart zegt dat Y voor mij werkt?

Durf eens met open ogen te kijken naar de antwoorden op die vraag. Welke donkere of zware stukken komen er op in je? Wat heb jij weggedrukt omdat je dacht dat je leven daardoor makkelijker zou worden? Wat wil er door jou gezien worden om zo je energie echt te kunnen omarmen?

Hoe leuk het ook is om alleen maar op de positieve boodschappen van je Human Design chart te focussen; als jij niet naar de donkere en zware stukken wilt kijken die in jouw leven spelen of gespeeld hebben, dan kan je niet volledig in die energie gaan staan. En dan is Human Design dus inderdaad onzin en werkt het niet voor jou.

Om het licht te kunnen zien, moet je weten weten wat donker is. 

Laat mij je helpen hierbij!

Voel je dat er inderdaad donkere en zware stukken zitten die jou nu nog blokkeren in het omarmen van je energie? Dan help ik je graag!

Als spirituele coach heb ik tal van (persoonlijke) ervaring in het werken met deze stukken. En heb ik de tools die jou kunnen helpen om hier doorheen te werken.

Deze tools deel ik in de zelfvertrouwen cursus zodat je hier zelf mee aan de slag kan.

Maar ik werk er ook mee in online 1 op 1 sessies. In deze sessies kijken we heel specifiek naar waar jij in vastloopt en wat jij nodig hebt.

Wil je graag zo’n sessie boeken? Neem dan contact met mij op!

Dan help ik je graag weer naar een lichter, leuker en gemakkelijker leven vanuit jouw eigen (Human Design) energie! Zodat jij over een tijdje kan zeggen dat Human Design zeker geen onzin is!

Veel liefs,

Mariska