Heb jij veel last van stress? Ben je begonnen met mediteren, maar lukt het maar niet om je hoofd stil te krijgen? Probeer dan de Moonbird! Dit kleine apparaatje heeft mij geholpen om mijn lichaam dat bomvol stress zit weer te laten ontspannen. En zelfs terwijl ik al ruim 6 jaar iedere dag mediteer, lukt het mij dankzij de Moonbird om dieper te mediteren! Wil jij dit ook? Scroll dan snel naar beneden voor de link EN kortingscode!

Wat is een Moonbird?

De Moonbird is een heel speciaal apparaatje dat door Stephanie en Michael Broes (broer en zus uit België) ontwikkelt is om beter te leren ademhalen. Waarschijnlijk ken je bijvoorbeeld wel de ademhalingstechnieken uit yoga waarbij je in 4 seconde in moet ademen en in 4 seconden uit moet ademen.

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik ben binnen no time de tel kwijt omdat mijn hoofd al met iets anders bezig is.

Dit apparaatje doet voor jou tellen. Je kan iedere verschillende ademhalingsfrequentie instellen die je wilt. Vervolgens gaat de Moonbird uitzetten en weer inkrimpen op die frequentie. De bedoeling is dan dat jij inademt (en dus je buik uitzet) wanneer de Moonbird uitzet en weer uitademt wanneer hij inkrimpt. Dit apparaatje is precies zo ontwikkelt dat het heel makkelijk in je hand past en waardoor je de bewegingen heel goed kan voelen.

Klinkt makkelijk, toch?

Dat is het ook! En er zit zelfs geen addertje onder het gras.

Het enige wat je hoeft te doen is via de Moonbird-app in te stellen welke ademhalingsoefening je wilt doen en vervolgens de bewegingen te volgen. Dus ogen dicht en ademhalen maar.

De Moonbird wordt daarom ook wel een ademcoach voor in je hand genoemd.

De grootste truc is hierin vooral om uit te zoeken wat jouw ideale ademhalingsfrequentie is zodat je kunt ontspannen en in een diepere meditatie komt. Maar ook dat kan je via de app heel makkelijk ontdekken.

Hoe helpt dit apparaatje bij stress en mediteren?

Dat onze ademhaling verbonden is aan stress, zal je bekend in de oren klinken. Wil je meer ontspannen, dan is dieper ademhalen de beste manier om dit voor elkaar te krijgen. Je ademhaling kan je bewust controleren en heeft een groot effect op spierspanning en je hartslag.

Door met een Moonbird op een rustiger tempo adem te gaan halen, ga je meer ontspannen. Zeker wanneer je het slaap-profiel gebruikt. Daarmee adem je langer uit dan dat je inademt. Dit is een teken voor je lichaam dat het mag ontspannen. Denk maar aan hoeveel spanning je loslaat wanneer je doet zuchten.

Via de app heb je zelfs een betere optie!

Je kan namelijk een test doen om jouw ideale ademritme te bepalen waarbij jij ontspant. Dit heet de HRV Intake en vind je onder Gids -> HRV.

Met deze intake/test wordt je langs een serie verschillende ademhalingsfrequenties genomen. Via de sensor (die jouw hartslag en HartRitmeVariatie meet) wordt gemeten wanneer jij het meeste tot rust komt. Bij mij is dat bij een ademhalingsfrequentie van 3,3 seconde inademen, 1,3 seconde rust, 5 seconde uitadem en 2,4 seconde rust.

Jouw ideale ritme komt vervolgens in de lijst van oefeningen te staan. Jij hoeft dan alleen de tijd in te stellen en je kan beginnen met ademhalen op jouw ideale ritme.

Doordat dit ritme zo op jou afgestemd is voor ontspanning, komt je lichaam tot rust, zakt je stress en zak je dus ook in een diepere meditatie.

Je kan dit ritme ook instellen als het standaard ritme. Dan heb je je telefoon niet meer nodig. Schud even met de Moonbird, leg je duim op de sensor en het apparaatje begint na zo’n 5 seconden met jouw ideale ritme te bewegen. Ideaal voor als je niet in slaap kan komen.

Moonbird - De oplossing voor stress en beter mediteren

Wat zijn mijn ervaringen met deze ademcoach?

Ik heb de Moonbird nu een tijdje in huis en ik ben echt fan!

Voor mij was het makkelijk om te ademen met dit apparaatje, omdat ik gewend ben om ademhalingsoefeningen te doen veel ervaring met meditatie en yoga. Ben je hier nog onbekend mee, dan kan het in het begin wennen zijn.

Het was wel zoeken naar een fijn ritme. De standaard ritmes gingen te snel door (zonder tussenpauze) of hadden een te lange tussenpauze. Daardoor was ik ‘naar adem aan het snakken’ en moest ik soms een andere ademhaling tussendoor doen. Sinds ik de HRV Intake heb gedaan en mijn eigen ritme bepaalt is, kan ik meer ontspannen. Ik zak daardoor echt makkelijker weg in ontspanning of meditatie.

Ook in slaap vallen is makkelijker nu! Deze ademcoach gaat iedere avond mee naar mijn slaapkamer en wanneer ik niet in slaap kan komen, start ik een oefening. Fijn dat dat ook zonder telefoon kan, want die gebruik ik niet ‘s nachts. De bewegingen van dit apparaatje helpen mij om te blijven focussen op mijn ademhaling. Normaal lukt mij dat niet wanneer ik bijna in slaap val. Hoewel ik ook wel eens bijna in slaap val en dan opeens in het tegenovergestelde ritme zit. Dan adem ik in terwijl ik moet uitademen 😅

Op advies van mijn fysiotherapeut ben ik meerdere keren per dag gaan oefenen. Met mijn persoonlijke ritme merk ik dan echt verschil op stressvolle dagen. De eerste week zag ik zelfs het stress-niveau op mijn Garmin smartwatch zakken en mijn slaap-kwaliteit omhoog gaan. Helaas kwamen daarna weer stressvolle dagen waardoor het niveau weer omhoog ging. Maar door dit apparaatje te blijven gebruiken, leert mijn lichaam wel echt meer tot rust te komen.

Voor- en nadelen van de Moonbird

Dit apparaatje komt met een hele lijst aan voordelen, zoals:

  • Makkelijk in je hand te houden en mee te nemen, dus ook op vakantie meer ontspanning en beter slapen/mediteren
  • Duidelijke app met geleiden meditaties, standaard adem-oefeningen en de mogelijkheid je eigen ritme in te stellen
  • Meet wanneer je het meest ontspannen bent en kan daarop jouw ideale ademritme bepalen
  • Ook zonder app te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je gaat slapen
  • De siliconen buitenkant wordt niet snel vies en kan tegen een stootje
  • Snelle levering vanuit België met een persoonlijk tintje (wat? Dat is een verrassing ;-) )
  • De batterij gaat makkelijk een paar weken mee, ook bij dagelijks gebruik

Zitten er eigenlijk ook nadelen aan de Moonbird? Heel eerlijk? Ja, eentje:

Bij 15% of minder batterij kan je geen oefeningen meer doen. De huidige oefening wordt dan afgebroken en je kan geen oefening meer starten. Je krijgt alleen niet echt een goede melding wanneer de batterij bijvoorbeeld nog maar 25% is zodat je hem op tijd op kan laden. Dus laadt je apparaatje wel op tijd op zodat je hem kan blijven gebruiken wanneer je wilt. Het opladen gaat wel heel makkelijk met de bijgeleverde kabel.

Bestel de Moonbird met korting!

Denk jij na het lezen van dit artikel “Dit apparaatje moet ik ook hebben!” dan heb ik goed nieuws voor je! Door mijn samenwerking met Moonbird, heb ik een speciale kortingscode voor je kunnen regelen!

Bestel snel jouw Moonbird op de website van moonbird.life!

En gebruik de kortingscode FINDYOURLIGHT voor € 10,- korting!

Heb jij dus ook veel last van stress? Wil je graag makkelijker in slaap komen? En wil je meer rust in je hoofd?

Gun jezelf dan dit hele fijne apparaatje! Je lichaam en geest zullen je dankbaar zijn dat je deze keuze voor jezelf maakt!

Veel liefs,

Mariska

In je kracht staan en meer zelfvertrouwen hebben, is ook voor jou mogelijk!
Daarom heb ik voor jou het GRATIS Zelfvertrouwen Toolkit gemaakt.
Met o.a. een meditatie en het e-book “In 3 stappen naar meer zelfvertrouwen”.

Schrijf je nu in voor deze toolkit!