Inzichtkaarten zijn samen met de orakelkaarten en edelstenen misschien wel de populairste (en mijn persoonlijke favoriete) spirituele producten. Maar wat zijn het eigenlijk? En wat het nu het verschil met orakel en tarotkaarten? Op deze pagina lees je alles over deze prachtige producten die echt een toevoeging aan je leven zijn.

Wat zijn inzichtkaarten?

Het woord zegt het al: inzichtkaarten zijn kaarten die jou inzichten geven. Zo simpel is het eigenlijk.

Het mooie van inzichtkaarten is dat ze een stuk simpeler zijn dan orakelkaarten of tarotkaarten, waardoor dat ze veel toegankelijker zijn. Deze kaarten hebben namelijk geen uitgebreide omschrijving, regels om de kaarten te leggen of vage omschrijvingen.

Nee, niets van dat alles.

Inzichtkaarten zijn namelijk meer simpele kaarten die je inzicht geven in wat jij NU op dit moment echt nodig hebt.

Dit is vaak alleen een zin of een woord. Soms is het echt een duwtje in de rug om je weer de goede kant op te duwen. Soms geeft het je gewoon even een inzicht dat je nodig had om weer je leven te begrijpen.

Maar altijd hebben deze kaarten je iets te vertellen wat je nu nodig hebt.

En soms kan het zijn dat het niet kloppend voelt. Maar meestal komt dat omdat je de kaarten trekt vanuit je onderbewustzijn. Die bepaalt het gevoel/de manier waarop jij aangetrokken wordt voor een bepaalde kaart.

Als een kaart dus niet meteen kloppend voelt, dan kan het zijn dat het inzicht later komt.

Hoe gebruik je inzichtkaarten?

Het belangrijkste bij het gebruiken van deze kaarten is dan ook om op gevoel een kaart te kiezen. Dus niet welke je mooi vindt of jou nu het meeste aanspreekt. Maar puur welke jij nu denkt dat je nodig hebt.

Het is dan ook belangrijk dat je inzichtkaarten kiest zonder dat je de voorkant ziet. Bijvoorbeeld door ze met de voorkant op tafel uit te spreiden of als een waaier in je hand te houden.

De achterkant van de kaarten is namelijk altijd gelijk bij alle kaarten van het deck. Dus door alleen de achterkant te zien, kan je op gevoel de kaart kiezen waarvan jij nu voelt dat die voor jou klopt.

Je kunt bijvoorbeeld met je hand over de kaarten heen gaan en voelen waar je hand naar toegetrokken worden. Maar je kan ook kijken welke kaart voor jou het meeste eruit springt.

Die kaart trek je dan uit het deck en kan je bekijken. De boodschap die op deze kaart staat, dat is de boodschap die jij (onbewust) nu wilt ontvangen!

Je kan zo vaak een kaart trekken als jij wilt. Mooie oefeningen zijn bijvoorbeeld om een kaart voor je dag of week te trekken. Maar je kan ook een vraag stellen en daar een kaart bij trekken.

Er zijn geen regels, dus volg vooral je gevoel!

Wat is het verschil tussen inzichtkaarten, orakelkaarten en tarotkaarten?

Het verschil zit hem in de inhoud

Als je op zoek gaat naar inzichtkaarten, dan kom je tal van verschillende kaarten tegen. Prachtige kaarten met leuke affirmatie/spreuken die jou mooie inzichten geven. Maar ook orakel- en tarotkaarten.

Het grootste verschil tussen deze kaarten zijn de inhoud van de kaarten en van de decks. Sommige hebben een thema wat echt iets over de kaarten zegt, terwijl bij anderen het thema alleen maar het uiterlijk bepaalt. En bij sommige decks zit een uitleg en regels, en bij andere weer niet.

Ik leg je het verschil graag uit:

Inzichtkaarten

Inzichtkaarten zijn meer simpele kaarten die een zin of een affirmatie hebben die je meteen begrijpt. Je hoeft alleen die kaart te pakken en het is meteen duidelijk.

Ieder deck met inzichtkaarten heeft een thema waar de kaarten binnen vallen. Het ontwerp is ook in 1 lijn en vaak best simpel. Hierdoor blijven de kaarten lekker concreet.

Het aantal kaarten dat in ieder deck zit verschilt. Er zijn geen regels over, dus de ontwerper van het deck mag het helemaal zelf bepalen.

Orakelkaarten

Orakelkaarten zijn de kaarten waar je vaak echt voor gaat zitten en gebruikt om antwoorden mee te krijgen.

Ze hebben ook meestal een thema per deck, maar ook een uitleg per kaart. De kaart zelf heeft vaak alleen een woord of een korte zin; maar het echte inzicht haal je uit het boekje wat bij het deck zit. Daarin staat uitgelegd wat iedere kaart te betekenen heeft.

Dit boekje bevat ook uitleg over het deck zelf en inspiratie over hoe je de kaarten kan gebruiken. Bijvoorbeeld over leggingen met 3, 5 of 7 kaarten. De plek waar een kaart ligt met zo’n legging heeft dan ook weer een andere betekenis.

Ook deze decks hebben geen regels, dus het aantal kaarten en de inhoud verschilt per deck.

Je kan dus echt een deck kiezen wat je het leukste vindt om te gebruiken, zoals bijvoorbeeld het Orakel van de Eenhoorns deck wat ik in de foto bovenaan dit artikel heb gebruikt. Dat is mijn absolute favoriet!

Wil je meer leren over orakelkaarten? Lees dan ook dit artikel!

Tarotkaarten

Tarotkaarten zijn de basis leggers voor alle kaarten die je nu in de winkel vindt. Ze bestaan het langste en werden vroeger altijd als een manier gezien om de toekomst te voorspellen.

Een tarotkaarten deck bestaat altijd uit 78 kaarten met dezelfde kaarten. De kaarten bevatten staven, kelken, zwaarden, pentagrammen of het grote Arcana met kaarten als “de Toren”, “de Hogepriesteres” of de welbekende “de Dood”.

Alleen het ontwerp van de kaarten verschilt per deck. Je kunt dus ieder tarotkaarten deck kopen wat jij maar mooi vindt.

Daarnaast zijn er ook standaard leggingen voor tarotkaarten. Hierbij heeft ook weer iedere plek waar je een kaart kan leggen zijn eigen betekenis.

Hoewel tarotkaarten het moeilijkste zijn om te leren gebruiken, hebben ze ook prachtige inzichten in zich.

In je kracht staan en meer zelfvertrouwen hebben, is ook voor jou mogelijk!
Daarom heb ik voor jou het GRATIS Zelfvertrouwen Toolkit gemaakt.
Met o.a. een meditatie en het e-book “In 3 stappen naar meer zelfvertrouwen”.

Schrijf je nu in voor deze toolkit!

Zijn inzichtkaarten ook geschikt voor kinderen?

Ja! Inzichtkaarten zijn juist heel erg geschikt om te gebruiken met kinderen. Juist omdat de kaarten zo makkelijk te interpreteren zijn, kan je ze ook heel makkelijk samen met kinderen gebruiken.

Heb jij dus het gevoel dat jouw kind af en toe wel een duwtje in de rug kan gebruiken? Dan kan je (samen) op zoek gaan naar kaarten die goed bij je kind passen.

Daarnaast kunnen deze kaarten ook helpen om te praten met je kind, door bijvoorbeeld te vragen wat je kind bij een bepaalde kaart voelt of hoe dat hij/zij dat ziet.

De meeste bekende inzichtkaarten voor kinderen zijn wel de Eigenwijsjes. Deze kaartjes kunnen kinderen die onzeker zijn of twijfelen over zichzelf echt een boost geven. Ze zijn vrolijk en positief, dus echt geschikt voor dat duwtje in de rug!

Daarnaast is er ook het Manifesteer jouw Magie deck van Willemijn Welten. Dit deck is speciaal ontworpen voor kinderen om ze bekend te maken met de (spirituele) wereld van Manifesteren en het leven naar hun eigen hand zetten. Er zijn 22 kaarten voor het begin van de dag en 22 kaarten voor het slapen gaan. Het is vooral een prachtige manier om de fantasie van je kind te prikkelen. En stiekem zijn er waarschijnlijk genoeg ouders die zelf ook af en toe een kaart uit dit deck trekken. Zo mooi zijn ze!

Waar kan je inzichtkaarten kopen?

Bol.com

De makkelijkste plek om inzichtkaarten te kopen is toch wel bij Bol.com. Ze hebben een hele collectie met prachtige kaarten!

Er is zoveel keuze dat je zelf kunt bepalen wat echt bij jou (of je kind) past. Daarnaast kan je bij de meeste decks ook alvast een voorbeeld van de kaarten zien, om te kijken of ze je echt aanspreken.

De boekenwinkel

Daarnaast vind je je locale boekenwinkel meestal ook inzichtkaarten in het assortiment. Of kunnen ze de kaarten van jouw keuze makkelijk voor je bestellen.

Kaarten zoals de Eigenwijsjes zijn in bijna iedere boekenwinkel een vast onderdeel uit het assortiment. Maar ook andere decks vinden steeds vaker hun weg naar de boekenwinkel.

Je kan ook kijken of het magazine Happinez deze maand inzichtkaarten bij het magazine heeft zitten. Dit komt namelijk ook vaak voor. En deze kaarten zijn dan maar een paar euro extra, waardoor je er op een fijne manier mee kan leren werken.

Ik ben heel benieuwd welke inzichtkaarten jij het allerleukste vindt! Deel ze vooral in een e-mail met mij, dan zal ik dit artikel aanvullen met de leukste tips!

Veel liefs,

Mariska
Ontdek je Zielsmissie - Online Masterclass

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft?
Volg dan deze online masterclass!

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft? Maar heb je geen idee hoe je deze missie vorm kan geven? Of weet je niet goed waar je moet beginnen?

Volg dan de online masterclass “Ontdek je Zielsmissie”! En ontdek niet alleen je zielsmissie, maar krijg ook meteen een duidelijk beeld van hoe je deze vorm kan geven!

In deze masterclass krijg je binnen 2 uur de tools om:

  • Je zielsmissie in je leven te herkennen
  • Je zielsmissie vorm te geven op een manier die bij jou klopt
  • Meteen actie te ondernemen om je zielsmissie te gaan leven!

Het is nu meer dan ooit tijd dat jij je zielsmissie ontdekt en leeft! De wereld heeft het nodig. Doe je mee?