Stiekem zie je ze in bijna iedere winkel wel liggen: spirituele producten die je leven net iets leuker of fijner maken. Denk aan de wierook bij Xenos of edelstenen in een souvenirs winkeltje. Maar welke spirituele producten gaan nu echt jou helpen op je spirituele pad? Welke producten mogen niet missen in jouw huis of tas? Dit zijn mijn absolute favorieten en waarschijnlijk ook de producten die je al kent, maar nog niet gebruikt voor je spirituele ontwikkeling.

Welke spirituele producten heb je echt nodig?

Edelstenen – De spirituele producten die iedereen al in huis heeft

Als er iets is wat heel normaal geworden is in onze westerse wereld, maar wat heel spiritueel is, dan zijn het wel de edelstenen. Of je nu een klein steentje aan een ketting hebt hangen of hele grote stenen in je huis hebt staan; bijna iedereen heeft wel één of meerdere edelstenen.

En hoe meer je aan de slag gaat met spiritualiteit, hoe meer edelstenen je waarschijnlijk ook gaat kopen.

Jep, ik ben er ook schuldig aan!

Maar waarom helpen edelstenen nu zo goed?

Heel simpel gezegd hebben edelstenen een hele krachtige energie in zich. Het zijn vaak stenen die al heel lang bestaan en door een prachtige natuurlijke ontwikkeling hun kleur en vorm hebben gekregen. Ze zijn dus niet alleen mooi, maar door die lange ontwikkeling hebben ze ook heel veel energie verzameld.

Energie die jij kan gebruiken om bijvoorbeeld rustiger te worden of meer in contact te komen met jezelf en je spirituele team.

Wil je die energie van de stenen weer even extra voelen? Neem dan echt even de tijd om contact te maken met de steen. Ga dus even op een rustig plekje zitten, neem de steen in je handen en ga er met al je aandacht naar toe. Je kan bijvoorbeeld visualiseren dat er een koord gemaakt worden vanuit je hoofd of hart met die steen en dat je via dat koord de energie van de steen ontvangt.

Volg hierin ook altijd je eigen intuïtie, ook rondom welke steen voor jou het beste is.

Zoek je nog inspiratie welke edelstenen je kunnen helpen? Lees dan deze blog met mijn tips voor edelstenen die meer zelfvertrouwen geven.

Palo Santo en Salie

Één van mijn meest gebruikte spirituele producten zijn wel Palo Santo en Salie. Ik gebruik het zoveel dat de geur inmiddels standaard in mijn huis hangt (tot ongenoegen van mijn broertje wanneer hij langs komt, want hij is er allergisch voor 🙈).

Palo Santo en Salie zijn natuurlijke producten die wanneer je ze doet aansteken veel zuivere rook geeft. Hiermee kan je je eigen energieveld, maar ook je huis dus energetisch reinigen. Dit proces wordt ook wel smudgen genoemd.

Palo Santo zijn kleine stukjes hout die komen vanuit de Bursera graveolens boom. De vertaling is letterlijk ‘Heilig Hout’. Daarom wordt er ook alleen hout gebruikt wat op een natuurlijke manier van de boom komt en worden er geen bomen voor gekapt.

Salie is een verzameling van gedroogde salie plantjes die los of gebundeld worden aangestoken.

Je moet met het branden van Palo Santo en Salie wel opletten met het brandalarm. De rook kan soms ervoor zorgen dat het alarm af gaat haha. Een asbak in de buurt houden is ook wel handig om de Palo Santo of Salie in uit te laten branden of te doven en het as op te vangen.

De keuze tussen Palo Santo of Salie is heel persoonlijk. Voor mij voelen ze allebei anders, dus ik gebruik ze afwisselend. Net waar ik behoefte aan heb. Maar ik weet dat er ook mensen zijn die een voorkeur voor 1 van de twee hebben. Dus voel vooral voor jezelf wat fijn voelt.

Hier lees je hoe je Palo Santo (en ook salie) het beste kan gebruiken!

Orakelkaarten

Orakelkaarten… Het zijn misschien wel de spirituele producten waar ik het meest gelukkig van wordt! En een best grote collectie van heb inmiddels.

Orakelkaarten zijn kaartendecks met daarop prachtige plaatjes en teksten. Net zoals je in de foto hierboven ziet. Meestal zit er ook een boekje bij met de uitleg over wat iedere kaart betekent.

Daarnaast heeft ieder deck een speciaal thema. Zo ben ik groot fan van mijn deck met eenhoorns, maar zijn er ook decks met engelen, oude meesters of natuur fenomenen.

De kracht van orakelkaarten ligt volgens mij in dat ze je echt kunnen laten zien wat je op dat moment moet horen.

Zo kan je de kaarten gebruiken om boodschappen door te krijgen vanuit je spirituele team. Of om helderheid te krijgen rondom een dilemma.

Het belangrijkste is dat je met kaarten werkt die voor jou goed voelen en erop vertrouwt dat de manier waarop jij voelt welke kaart je moet hebben, dat die echt klopt. Of dit nu is omdat je een kaart ziet of er met je handen overheen gaat en voelt welke kaart je moet hebben; dat maakt allemaal niet uit. Zolang je er maar op vertrouwt dat het echt voor je klopt.

Wil je nog meer leren over orakelkaarten? Lees dan ook dit artikel over hoe je orakelkaarten gebruikt!

Pendels

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je vast zit in een keuze en gewoon een antwoord van ‘boven’ wil ontvangen om te weten wat je moet doen? Dan zijn pendels echt de spirituele producten die jou verder gaan helpen!

Een pendel is een gewichtje aan een koord of ketting. Dit kettinkje hou je tussen je vingers waardoor dat het gewichtje vrij kan bewegen.

Hoewel de meeste pendels de mooiste vormen en materialen hebben (van hout tot edelstenen), kan je ook al een pendel maken met bijvoorbeeld een ring die je aan een ketting hangt.

Door de pendel dan ontspannen vanaf je hand te laten hangen, kan er beweging in de pendel komen. Nu kan je zeggen dat je dat zelf met je eigen hand doet, maar dat verschil is goed te voelen. De bewegingen van de pendel die namelijk doorkomen vanuit je onderbewuste of ‘boven’ zijn veel soepeler en subtieler dan jij zelf bewust met je hand kan creëren met de pendel.

Het vraagt wel wat oefening om te leren pendelen, dus lees vooral dit artikel om te leren hoe je begint met pendelen! En wil je graag een pendel kopen, maar weet je niet welke voor jou klopt? Dan vind je hier mijn tips voor het kopen van je eerste pendel!

Boeken (dat zijn toch ook spirituele producten ;-) )

De spirituele producten die mij het meeste geholpen hebben op mijn pad zijn toch wel spirituele boeken. De hoeveelheid informatie die beschikbaar is in de boeken die je overal vindt, is echt ongekend.

Het ‘nadeel’ is wel dat veel spirituele boeken heel erg informatief zijn. Iedere pagina staat bomvol met informatie die super interessant is, maar soms ook veel is om op te slaan. Het leest dus niet altijd lekker weg…

Gelukkig zijn er inmiddels ook steeds meer boeken die de informatie in een verhaal hebben gegoten. Dit leest een stuk leuker en makkelijker weg, waardoor het makkelijker is om de boeken te lezen.

Mijn favoriete spirituele boeken zijn (op dit moment):

Benieuwd naar nog meer spirituele boeken? Lees dan mijn complete overzicht van spirituele boeken die mij geholpen hebben. Of check deze lijst met mijn favoriete spirituele boeken op bol.com.

Wist je trouwens dat ik ook spirituele boeken heb geschreven? Hierin deel ik mijn visie over spiritualiteit, Human Design en je zelfvertrouwen opbouwen met je. Dit is het overzicht van de spirituele boeken die ik geschreven heb!

Heb jij ook het gevoel dat je anders bent dan anderen?
En dat je hier bent met een missie om de wereld mooier te maken?
Word dan lid van de Find Your Light Lichtwerkers community!

Waar koop je deze spirituele producten?

Spiru.nl – de webshop vol spirituele producten

De fijnste webshop wanneer het gaat over het bestellen van spirituele producten is voor mij toch wel Spiru.nl. Deze webshop heeft een heel groot assortiment met prachtige spirituele producten die ook nog eens een fijne prijs hebben.

Meestal zijn de goedkoopste aanbieder die ik kan vinden voor de verschillende producten die ik gebruik. Maar daarnaast zijn ze ook heel open en transparant rondom de oorsprong van hun producten. Je kan vaak precies zien waar iets vandaan komt.

Ook denken ze goed na over duurzaamheid. Hierdoor zijn producten niet overmatig verpakt en wordt de doos opgevuld met biologisch afbreekbaar materiaal in plaats van plastic. Het enige plastic dat je bij je bestelling vindt is wanneer een product van origine met plastic verpakt is. De producten van Spiru zelf worden allemaal in papier verpakt.

En ze hebben vaak groot verpakkingen. Zoals 100 gram Palo Santo (mijn favoriete spirituele producten van Spiru.nl) of een doos vol wierook. Hierdoor kan je een tijdje vooruit en hoef je niet zo vaak te bestellen.

Bol.com – heeft ook tal van spirituele producten

Tja, soms vraag ik me af welke producten bol.com niet heeft. Want ook aan spirituele producten is er geen gebrek bij bol.com.

Sowieso is het een hele fijne plek om spirituele boeken te kopen, want bijna ieder boek is wel beschikbaar via Bol.

Maar ook producten als orakelkaarten, wierook en Palo Santo kan je gewoon mee bestellen wanneer je toch al iets aan het bestellen bent. Zeker die kleinere, goedkopere producten zijn wel handig om op je verlanglijstje te houden. Dan kan je die er extra bij bestellen wanneer je niet aan het gratis verzenden bedrag kwam.

Waar je voor mijn gevoel wel mee moet opletten bij bol.com is dat de aanbieder of oorsprong niet altijd helemaal duidelijk is. Volg dus vooral je gevoel vanuit de productpagina of het product wel of niet goed voor je voelt.

Je wilt uiteindelijk toch wel spirituele producten hebben die fijn zijn om te gebruiken en puur voelen!

Die winkel om de hoek vol met spirituele producten

Zoals ik al aan het begin van dit artikel schreef: in veel winkels liggen inmiddels spirituele producten. En ook op steeds meer plekken vind je spirituele of natuur winkels.

Kijk dus eens in het dorp of de stad waar je woont welke winkels je kan vinden!

Palo Santo en Salie is bijvoorbeeld in bijna iedere natuur winkel/drogist te koop. Vaak langs de etherische oliën en kruidentheeën. Past precies!

Maar ook edelstenen vind je in veel verschillende winkels.

En gelukkig wordt het aanbod van spirituele boeken steeds groter in de meest standaard boekenwinkels. Of kunnen ze de boeken voor jou bestellen.

Want hoe leuk of makkelijk online shoppen ook is, de lokale winkeliers hebben jouw steun ook hard nodig. Ze zijn dan misschien niet altijd de goedkoopste (behalve met boeken, want die hebben vaste prijzen), maar je steunt daarbij wel echt een persoon en familie.

Daarin bewust zijn waar je je geld naar toe brengt is ook al weer een spirituele oefening op zich.

Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe spirituele producten?

Als laatste nog een tip wanneer het gaat over het kopen van spirituele producten.

Het belangrijkste is altijd: “Volg je gevoel!”

Voelt een winkel, webshop of product niet goed voor jou? Koop het dan niet! Ook niet als iedereen om je heen iets anders zegt.

Want uiteindelijk moet een product bij jou passen. Moet het voor jou werken. En als het niet goed voelt, dan ga je het toch niet gebruiken. Net zoals met kleding die niet lekker zit en uiteindelijk achterin de kast verdwijnt.

Je wilt niet iets kopen gewoonweg om maar iets te kunnen kopen. Dus ben je bewust over welke spirituele producten en winkels echt goed voor jou voelen. Daarmee zet je zelfs weer stappen op je spirituele pad.

En tegelijkertijd brengt deze oefening je misschien ook wel juist verrassende dingen.

Zo heb ik eens een prachtige carneool edelsteen gekocht; gewoon omdat ik met alles in mij voelde dat ik DIE steen moest kopen. Het is inmiddels één van mijn favoriete edelstenen geworden, terwijl ik eigenlijk totaal niet het gevoel had dat ik die steen nodig had.

Net zoals het kiezen van een pendel verrassende resultaten kan opgeven als je vertrouwt op je gevoel.

Dus kies niet met je hoofd wanneer je spirituele producten koopt, maar vertrouw volledig op je hart en gevoel! Die weet het veel beter!

Ik wens je een hele leuke ontdekkingsreis in de wereld van spirituele producten.

Veel liefs,

Mariska